Saftbatteries

Chefskonstruktör/Projektledare

Saft–koncernen är världsledande inom forskning och utveckling samt tillverkning av högteknologiska batterier för industri-, kommunikations-, rymd- och försvarsapplikationer. Saft ägs sedan 2016 av TOTAL-koncernen, har drygt 4 000 anställda vid 14 fabriker.

 

Saft AB i Oskarshamn omsatte 2017 ca 1,3 miljarder kronor. Antalet anställda är ca 550. I Oskarshamnsfabriken finns utvecklingsavdelning och delar av Saft-koncernens globala sälj- och marknadsavdelning. 99 % av fabrikens tillverkning går på export. Läs gärna mer på www.saftbatteries.com

 

Arbetsuppgifter

Som Chefskonstruktör hos oss på Saft AB blir du en väldigt viktig del i vår framtida produktutveckling inom mekanisk konstruktion. Du arbetar på vår R&D-avdelning och ingår i vårt konstruktionsteam bestående av totalt fem medarbetare. Rollen innefattar idag inget direkt personalansvar men du har en viktig roll som gruppledare över vårt konstruktionsteam där du driver gruppens utvecklingsarbete framåt.

 

I tjänsten som Chefskonstruktör kommer du att arbeta med utveckling av nya produkter och förbättring av befintliga produkter och tillverkningsprocesser. Arbetet innebär en hög grad av samverkan dels internt samt med vår marknadsavdelning. Saft AB är tekniskt center för divisionens produktutveckling och produktvård. Vi har konstruktionsansvar för delar av divisionens produktportfölj samt stöttar våra systerfabriker i Indien och Tjeckien i produkt och applikationsfrågor.

 

 

 

Bakgrund och egenskaper

Vi ser att du som söker har relevant akademisk utbildning, gärna inom konstruktion där erfarenhet inom mekanisk konstruktion är meriterande. För dig är det naturligt att driva gruppens arbete framåt där du är en viktig byggsten i flera parallella projekt. Du är analytisk och strukturerad, uppskattar att arbeta självständigt med fokus på resultat och bidrar aktivt till teamets förbättringsarbete. Vi tycker att det är viktigt att du har en affärsmässig syn på ditt arbete där du söker förståelse för din kund; internt i form av vår produktionsenhet eller externt i form av slutanvändaren. Vidare har du en pedagogisk förmåga och kan förmedla din kunskap till övriga organisationen.

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

 

 

Du är välkommen med din ansökan (CV och personligt brev) till Jobb.Oskarshamn@saftbatteries.com senast den 5 december.

intresserad?

Ansök här